İçeriğe geç

1100 TL Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

    1100-TL-Basvurusu

    1100 TL başvurusu nasıl yapılır sorusu son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sosyal yardım almak isteyenler için önemli bir destek olan yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. 1100 TL yardım başvurusu için belirli şartların sağlanması gerekiyor.

    1100 TL Başvurusu Nedir?

    1100 TL başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi açıdan kötü durumda olan kişilere verilen destek olarak biliniyor. Başvuru yapıldıktan sonra şartları sağlayan kişilere ise 1100 TL ödeme yapılıyor. 2021 yılında koronavirüs salgını yüzünden ekonomik zorluk yaşayan kişilere dönük olarak başlatılan bu yardım, üçüncü faz olarak tamamlanmıştı. Ancak başvurularını sonuçlandırmayan ya da ön başvurusu olumlu sonuçlanıp nihai onay vermemişler için ödemeleri hâlâ alma imkânı bulunuyor. 2022 yılında sosyal yardıma zam geldiği için bu yıl içinde yardım alacak olanlar desteklerini artmış fiyat üzerinden alacak.

    1100 TL Başvurusu Nasıl Yapılır?

    1100 TL başvurusu nereden yapılır sorusu özellikle son dönemlerde maddi güçlük yaşayanlar tarafından merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan 1100 TL maddi destek için başvurular E-Devlet üzerinden üçüncü faz kapsamında tamamlanmış durumda. Bu başvuruyu yapmak için ise öncelikle belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekiyordu. Bu şartlar şu şekilde belirlenmiş durumda;

    • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve 2 kapsamında verilmiş olan 1000 TL destek almayanlar,
    • 5510 sayılı Kanun çerçevesinde 4/a ve 4/c maddesinde çalışmıyor olanlar,
    • Başvuru tarihi itibariyle SGK’dan gelir ya da aylık almayanlar, emekli olmayanlar,
    • İŞKUR tarafından verilen işsizlik ödeneğinden yararlanmayanlar,
    • İŞKUR tarafından verilen kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayanlar başvuru yapabilmişti.

    1100-TL-Basvurusu-nasil

    Başvurular tamamlanmış olsa da unutulmuş olan başvurular için başvurular devam ediyor. Bu durumda ön başvuru yapmış ancak sonraki aşamalara geçmemiş olanlar E-Devlet üzerinden ödemelerini talep edebilir. Bunun için ise şu yöntemlerin izlenmesi gerekiyor;

    • İlk olarak E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
    • Sosyal destek başvurusu yaptığınız hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir, başkasının hesabı ile sisteme giriş yapmanız halinde başvuru bilginiz görüntülenmeyecektir.
    • Başvurunuz ön onay almışsa ilgili formu doldurarak verilecek olan 1100 TL’yi talep edebilirsiniz.
    İlginizi Çekebilir:  Üzüm Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Ödemeler her kişi için bir kez yapıldığı için devamlılığı bulunmamaktadır. Ödemenin yapılacağı PTT veya banka hesap bilgilerini de sistem üzerinden eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekiyor.

    500 – 1000 TL Sosyal Yardım Nasıl Alınır?

    1100 TL sosyal destek yardımı başvuruları üçüncü faz ile bitmiş olsa da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 500 TL’den 1000 TL’ye kadar nakdi ve gıda yardımları devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan ailelerin maddi durumlarına rahatlama sunmak amacıyla uygulanan bu destek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılması gerekiyor.

    Başvuru esnasında belirtilen kurallara uygunluk aranacak olup kurum tarafından belirlenmiş olan şartları yerine getirmeyenler için başvurular onaylanmamaktadır. Şartlar arasında herhangi bir gelirin olmaması ve muhtaçlık belgesi ile mevcut durumun kanıtlanması yer alıyor. Hane bazlı olarak destek alınıyorsa bu durumda hanenin gelirinin asgari ücretin üçte ikisini de aşmaması gerekiyor.

    Erzak yardımı alınacaksa bu durumda bağlı bulunulan belediyeye başvuru yapılıyor. Her belediyenin sunduğu erzak yardımı için muhtaçlık belgesi talep ediliyor. Aynı zamanda belgelerin eksiksiz ve doğru olarak belirtilen süreler içinde teslim edilmesi de isteniyor.

    1100 TL sosyal destek yardımı koronavirüs salgınının etkilerinin azaltması sonrasında yenilenmesi için henüz hükümetin gündeminde bulunmuyor. Salgının tekrar etkisini arttırması halinde benzer sosyal yardımın gelebileceği tahmin ediliyor.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir