İçeriğe geç

2022 Devlet Hibe Kredisi Nasıl Alınır? Başvurusu

    hibe

    2022 devlet hibe kredisi almak için kişi tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Hibe veren devlet kurumlarına gidilerek şahsen müracaat etmek önemlidir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile KOSGEB’e giderek başvuru formunu doldurmak gerekmektedir. Kamu bankalarından da son dönemlerde hibe kredileri alınmaktadır.

    Hibe olarak verilen kredilerin faiz oranları çok düşük olarak devlet tarafından belirlenerek verilmektedir. Kişi tarafından geri ödemesi yapılmayan hibe için başvuru yapacak kişinin kurallara uygun olarak başvuru yapması gerekmektedir. Kişinin işletme açması için başvuru yaptığı hibe kredisi araştırma ve analiz sonucunda kabul görülmesi durumunda onaylanmaktadır.

    Devlet Hibe Kredisi Almak İçin Yapılacaklar

    Devlet hibe kredisi ihtiyacı olan işletme sahiplerine ya da yeni işletme açacak olan kişilere verilen düşük faizli kredilerdir. Son yıllarda özellikle artan salgın hastalık nedeniyle zor durumda kalan işletme sahiplerine ihtiyaçları doğrultusunda belirli tutarlar kredi başlığı altında ödenmektedir. Hibe kredisinden faydalanmak için kişinin hibe verilecek alanlarda faaliyet gösterdiğini belgeler ile ilgili kurumlara kanıtlamak gerekmektedir. Eksik ya da doğru olmayan belgeler kurum tarafından yapılan araştırma ve inceleme sonrasında onay almayarak başvuru ret edilecektir.

    tls

    Devlet hibe kredi başvurusu yapmak için ilgili kurumlara kişinin bizzat gitmesi ve evraklarını teslim etmesi gerekmektedir. Hibe kredisinden faydalanmak isteyen kişilerin sigortalı olarak başka firmalarda ya da iş yerlerinde çalışmıyor olması şartı da bulunmaktadır. Hibe kredileri iki  farklı şekilde verilmektedir. Yatırım ya da işletme kredi olarak verilen hibe kredileri devlet tarafından belirlenen zaman dilimlerinde çok düşük faizler ile ödenmesi beklenilmeyen ödemeler olmaktadır. İşletme giderlerinin karşılanması amacıyla da devlet tarafından uygun fiyatlarda hibe diğer adı ile teşvik kredi verilmektedir. Hayvancılık yapan işletme sahipleri, iş fikri ve projeleri üreten girişimcilere, esnaflara, tarımsal örtü yapabilenler teşvik kredisinden faydalanan kişilerdir.

    İlginizi Çekebilir:  Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu

    Devlet Hibe  Geri Ödemesiz Kredi Alımı İçin Ne Yapılmalı?

    Devlet hibe kredi başvurusunda bulunmak için devletin belirlediği kurumlara gidilerek ve belirlenen sektörlerde faaliyet gösterildiğini kanıtlayan belgelerin teslim edilmesi ile başvuru süreci değerlendirme altına alınmaktadır. Devlet her dönem ihtiyaç sahibi olan işletme ve kişilere belirli oranlarda hibe vermektedir. Hibe diğer anlamı ile geri ödemesiz olarak verilen krediler işletme sahipleri ve kişilerin ihtiyaçlarına cevap verecek oranda ve tutarda verilmektedir.

    Günümüzde yeni fikirler geliştirerek iş hayatına atılmak isteyen kişilere ve gençlere KOSGEB tarafından hibe kredileri istenilen tutarlar arasında verilmektedir. İş hayatına atılmak isteyen ve fikirlerimi gerçekleştirmek isteyen tüm girişimcileri KOSGEB desteklemektedir. TKDK kırsal alanlarda yaşayan işletme sahiplerini, hayvancılık ile uğraşan kişileri ve tarım ile geçinen vatandaşı rahatlatmak ve maddi olarak ihtiyaçları olan tutarı yapılan başvuru sonrasında ödemektedir. Hibe kredisi verilirken belirlendi birtakım şartlar da bulunmaktadır. Geri ödemesiz olarak verilen kredi ülkemizde yaygın olarak kullanılan destekleme yöntemleri arasında bulunmaktadır.

    Verilen kredi amaçları bakımdan verilen kurumların şartlarına ve amaçlarına bağlı olarak da değişiklik göstermektedir. Yardım ya da girişimciye destekleme amacıyla da farklı nedenlerle hibe kredisi verilmektedir. Dünya genelinde de kullanılan yöntemler arasında hibe kredisi işletme ve vatandaşların uygun şartları yerine getirmesi karşılığında verdikleri geri ödemesi olmayan krediler olarak kullanılmaya devam edilmektedir.

    Girişimci olmak isteyenler ve fikirlerini yararlı hale getirmek isteyen kişiler hibe kredisi için başvuru yapmalıdır. Proje üretim ve değerlendirme aşamasından sonra kabul gören fikirler ve projeler için devlet teşvik etmek acıyla kişiye uygun kredi vermektedir. Kredi ödeme şartı bulunmamaktadır. Devlet verdiği tutarı geri ödeme olarak kabul etmemektedir.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir