İçeriğe geç

2022 Amerika Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

    7cd004580e2db93cb5f3

    2022 Amerika Green Card başvurusu online olarak internet üzerinden yapılmaktadır. ABD ülkesi tarafından nüfusu artırmak ve kalıcı göçmen sayısını artırmak amacıyla yeşil kart verilmektedir. Amaç, insan sayısını ve çeşitliliğini artırmak ve kültürel zenginlik oluşturma isteği sonrasında düzenli olarak yıl içinde Green Card verilmektedir. Aynı zamanda bu yeşil kart göçmen olan kişilere ABD ülkesinde kalma hakkını da vermektedir. Yeşil karta başvuru yapmak için birtakım kuralları ve şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

    Amerika tarafından her yıl Green Card çekilişleri yapılmaktadır ve yapılan çekiliş sonrasında da belirlenen binlerce insana yeşil kart verilmektedir. Çekiliş ile başvuru sonrasında Green Card sahibi olunmaktadır. Bir diğer ismi de Daimi İkametgah kartı olarak bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri tarafından göçmenler arasında çeşitlilik ve oranı artırmak amacıyla belirli sayıda verilen kartlardır. Yeşil kart sahibi olan kişiler ABD ülkesinde yaşama, iş bulma ve eğitim görme gibi haklara da sahip olmaktadır. Kart başvurusu sırasında ücret istenmeden sadece başvuru yapılmaktadır. Sonuçların onaylanmasının ardından olumlu olan kart hak sahipleri kartlarını uygun bir zaman diliminde almaktadır.

    2022 Amerika Green Card Başvuru Şartları

    2022 Amerika Green Card başvurusu şartları arasında lise ve dengi okullardan mezun olma şartı bulunmaktadır. En az 5 yıllık süre içinde uzmanlık gerektiren herhangi bir işte çalışma şartı da bulunuyor. Uzmanlık gerektiren alanlarda en az 2 yıl çalışma geçmişine sahip olması gerekmektedir. Başvurular genel olarak internet üzerinden online olarak yapılır ve başvurusu sırasında kişilerden herhangi bir ücret talep edilmeden başvuru tamamlanır. Başvuru sırasında kişi bilgilerini eksiksiz olarak yerine getirmesi, başvuru formunu doldururken doğru bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Yanlış bilgi girdiği tespit edilen kişilerin başvuru inceleme altına alınacak ve başvuru ret edilecektir.

    İlginizi Çekebilir:  2022 KYK Başvuru Nasıl Yapılır?

    2704276_1200x627

    2022 Amerika Green Card başvurusunda bulunmak Amerika’daki yaşamak, çalışmak ve dil öğrenmek içinde büyük avantaj sunmaktadır. Bu kartı almak için ilk olarak online başvuru yapılması ardından da başvurunun onaylanması gerekmektedir. Başvuru yapma hakkı kişi başına olacak şekilde sadece 1 kez olmaktadır. Başvuru sırasında her bilginin alana tam olarak doldurulması gerekir.

    Bir kişinin birden fazla olacak şekilde başvuru yapması sonrasında yaptığı kart başvurularının tamamı geçersiz olacak ve ret edilecektir. Kişi kimlik bilgileri ile vatandaşı olduğu ülkeye ait bilgileri doldurması zorunludur. Vatandaşı olduğu ülkede evli olması durumunda ve çocuklarının olması durumunda kişi ibraz belgelerini de başvuru sırasında site üzerine fotoğraflar net görünecek şekilde yüklenilmesi gerekmektedir.

    2022 Amerika Green Card Başvurusu Önemi ve Sonuçları

    2022 Amerika Green Card başvurusu yapmak ve sonuçlarını takip etmek için internet üzerinden açıklama tarihleri takip edilmelidir. Kura sonuçlarına göre kişiye Green Card çıkmaktadır. Kura sonuçları başvuru işlemleri sona erdikten sonra site üzerinde tarih olarak yazmaktadır. E-DV web sitesi üzerinden de yapılan tüm başvuru sonrasında başvuru işlemlerini başarı ile tamamlayan kişilere Gren Card onay numarası verilmektedir.

    Verilen bu onay numarası ile kurayı kazanma durumu kontrol edilmektedir. Başvuruyu kazanan kişiler başvurusu sonrasında yapılacak olan tüm işlemler hakkında aynı web sitesi üzerinden yapmaları gereken işlemleri öğrenmektedir. Her yıl farklı aylarda düzenlenen Green Card başvuru yeni bir ülke görmek, yeni dil öğrenmek ve yeni bir yerde ikamet etme imkanını oluşturmaktadır. Kurada adı geçmeyen ve başarısız olan kişilerin başvuru hakkı ancak gelecek yılın başında yeniden oluşacaktır. Yılda sadece 1 kez yeşil kart başvurusu yapılır ve başvurular kura sonucunda belirlenir. Kura sonunda da başarılı olan kişiler göçmenlik bürosuna gitmeleri gereken tarihleri, yapacakları işlemleri detaylı olarak site üzerinden bulacaktır.

    İlginizi Çekebilir:  Opet Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir