İçeriğe geç

Tarım Kart Veren Bankalar Nedir, Nasıl Alınır?

    tarimaklrt

    Tarım Kart sayesinde çiftçiler için önemli bir avantaj sağlanıyor ve tarımsal üretim için harcanacak olan masraflar tarım kart sayesinde kolay bir şekilde çözüme kavuşuyorlar. Sadece çiftçilere sunulan bu özel çiftçi kredi kartı ile önemli indirimler de sağlanıyor.

    Tarım Kart Nedir?

    Tarım kart olarak bilinen kart esasında kredi kartı olup sadece çiftçilere çeşitli bankalar ya da PTT tarafından sunulan bir hizmettir. Tarımsal üretim yapanlar ile tarım konulu harcamalarında ihtiyaç duyacakları finansmanı sağlayan tarım kart, bu sayede çiftçiler için pek çok avantaj sunmaktadır. Normal kredi kartlarında ödemeler her ay yapılmasına karşılık, tarım kart kullanımında ödemeler için ana tarih hasat tarihi olmaktadır. Buna göre karttan limit kapsamında yapılan tüm harcamalar çiftçinin eline hasat zamanı para geçtiğinde, yani yılda bir kez yapılabilmektedir. Fakat kartın kullanımı sadece tarımsal amaçlar için yapılmaktadır. Bu bakımdan tarım kart ile mazot, gübre, ilaç, yem, fidan, fide ve diğer tarımsal ihtiyaçların alımı gerçekleştirilmektedir. Gerekli hallerde kartın nakit avans vermesi de söz konusudur.

    Tarım kart veren bankalar olmasının yanında en son PTT de tarım kart uygulaması başlattığını açıklamıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile PTT arasında düzenlenen protokol kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifi ile PTT arasında yapılan sözleşmede çiftçilerin PTT’den de tarım kart almaları mümkün hale geldi. PTT tarafından sağlanan tarım kartın, çiftçilere özel farklı avantajları da bulunuyor.

    PTT Tarım Kart Avantajları Nedir?

    PTT tarım kart avantajları çiftçilere şu şekilde sunuluyor;

    • Çiftçilerin tarım kartları ile PTT şubelerimden ya da PTT ATM’lerinden yapacakları hiçbir işlem için komisyon ücreti talep edilmiyor, kesinti yapılmıyor.
    • Daha uygun faiz oranları ile tarımsal kredi desteği sağlanıyor.
    • E-ticaret işlemlerini çiftçilerin yapması için daha avantajlı alım satım koşulları sağlanıyor.
    • Çiftçilerin ödemeleri hasat zamanında yapılıyor.
    • Kart sahiplerine aynı zamanda PTT KEP, PTT Sigorta, PTTCell gibi avantajlar da sunuluyor.
    İlginizi Çekebilir:  Bilgisayar Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Bu hizmet sayesinde özellikle köyde yaşayan çiftçilerin tüm ekonomik işlemleri, PTT’lerin yaygın şube ağları sayesinde rahatlıkla yapılabilecek. Kartın kullanımı mazot, gübre, yem gibi ihtiyaçlar başta olmak üzere tarımsal alanda duyulan tüm ihtiyaçları gidermek amacıyla kullanılıyor. Kart üzerinden ayni ve nakdi yardımlar da yapılabiliyor.

    63658

    PTT Tarım kart başvurusu yapmak için kooperatife başvuru yapmak gerekiyor. Çünkü kartlar, yapılan anlaşma kapsamında kooperatif ortaklarına veriliyor. Başvuruları kabul edilenler ise tarım kartın sunmuş olduğu tüm avantajlardan yararlanabiliyorlar. Aynı zamanda uygulama sayesinde PTT’nin sunduğu dijital hizmetlerden de yararlanmak mümkün oluyor. Kart başvurusunda bulunmak için ise çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması, ÇKS belgesinin olması gerekmektedir ve aktif olarak tarımsal faaliyetleri yürütüyor olmak gerekiyor. Bunu sağlayan çiftçiler başvurularını kooperatiflere yapacaklar.

    Tarım Kart Veren Bankalar

    PTT’nin yanı sıra tarım kart veren bankalar da mevcuttur. Temel olarak bankaların sundukları tarım kart sadece tarımsal ihtiyaçlar için kullanılıyor olsa da avantajları ve diğer sunduğu hizmetler de değişiklik olabiliyor. Bankalar arasında ise avantajı çok olarak Vakıfbank öne çıkıyor.

    Vakıfbank Tarım Kart

    Vakıfbank tarım kart tarımsal üretim yapanlara yönelik ihtiyaç duyulan giderlerin finanse edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda tarım üye işyerlerinden yapılacak olan alışverişlerde de ödemesiz dönem ve indirimli faiz oranları gibi pek çok avantajdan yararlanmayı mümkün hale getiriyor. Ayrıca nakit ihtiyacı olanlara da nakit çekim limiti kapsamında nakit sağlıyor.

    Kartın öne çıkan özellikleri ise şu şekilde; kartın son ödeme tarihi hasat dönemine göre belirleniyor ve yapılacak olan harcamalar ya da nakit çekim işlemleri yılda bir defada ödenebiliyor. Daha kısa sürelerde ödeme yapmak isteyenler için de daha kısa süreli vade süreleri mevcut. Ayrıca tarım üye işyerlerinden yapılan tarımsal giderleri kapsayan harcamalarda; gübre, akaryakıt, yem, ilaç, tohum vb. gibi harcamalarda 6 aya kadar faizsiz alışveriş imkânı sunuluyor. Vakıfbank şubelerinden ya da ATM’lerinden ise limit dahilinde, nakit kredi kullanmak da mümkün oluyor ve böylece nakit ihtiyaçları hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Ödenmekte olan Bağkur primleri ile elektrik ve telefon fatura ödemeleri de tarım kart ile birlikte otomatik ödeme talimatı ile her ay düzenli olarak ödeniyor ve böylece bu ödemelerin günlerini takip etmek gerekmiyor. Ödeme karttan yapılırken, karta olan borçlar ise yılda bir kez, hasat zamanında tamamlanıyor. Otomatik fatura ödeme talimatlarından da herhangi bir ek ücret talep edilmiyor.

    İlginizi Çekebilir:  Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Şubeler aracılığıyla yapılmış olan TARSİM sigorta primleri de yine kart üzerinden ödeniyor ve hasat vadeli poliçeler düzenlenebiliyor. Bu sayede taksitli poliçelerde aynı zamanda taksit vadesine kadar faizsiz olarak sunulan dönem avantajlarından da yararlanmak mümkün oluyor.

    Tarım kart aynı zamanda şubelerden ya da ATM’lerden yapılacak işlemler için de kullanılacak olan bir kart olup vadesiz hesapların bağlanacağı bir hesap, emekli maaşının yatırılacağı bir hesap ya da diğer para çekme veya yatırma işlemlerinin yapılacağı bir kart olmaktadır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir