Metro tüm vatandaşların alışveriş yapabileceği bir markettir. Bireysel ve ticari amaçla alışveriş yapmak isteyen herkes buradan alışveriş yapabilirler. Metro’dan alışveriş yapmak için bireysel vatandaşların günlük kart çıkartmaları gerekir. Böylece Metro marketin avantaj ve imkanlarından faydalanabilirler. Metro mağazasına girerken kart istenmesinin sebebi müşterileri kampanya haberlerini verebilmek ve gerektiğinde daha kolay ulaşabilmektir. Metro kart ücretsiz olarak alınır.
Metro Kartın müşterilere bazı getirileri vardır. Bunlar; Vergi mükellefi olan müşteriler her alışverişte fatura bilgilerini tekrar baştan vermek zorunda kalmazlar. Sahip oldukları işletme tipine göre özel indirimler ve promosyonları kullanabilirler. Belirli ürünlerde %1 KDV oranı öderler. Buda büyük bir avantajdır. Bireysel müşterilere kişiye özel avantajlar sağlanıyor.
Metro Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?
Metro Kart almak için başvuru yapmak oldukça pratiktir. Bunun için başvuru yapan kişinin özelliğine göre bazı belgeler istenir.
Online Olarak Metro Kart Başvurusu
Metro Kart için online başvuru yapılabilir. Online başvuruda bireysel ve vergi mükellefi olarak iki farklı başvuru formu bulunmaktadır.
Mağaza Müşteri Girişinden Metro Kart Başvurusu
Metro mağazalarının girişinde bireysel müşteriler kart için başvuru yapabilir ve anında kartlarını alabilirler. Vergi mükellefi olan müşteriler ise yine buradan başvuru oluşturabilirler ancak bazı belgeleri teslim etmeleri gerekir. Başvuru sırasında yanlarında başvuru için gerekli olan belgeleri getirmeleri gerekir.
Metro Kart Başvurusu İçin Vergi Mükellefi Olanlardan İstenen Belgeler
Bu belgeler şirket türüne göre farklılıklar gösterir.
Şahıs Firmaları için : cari yıl tasdikli vergi levhası fotokopisi, vergi mükellefinin kendisi (Kendisi gelemiyorsa yetki yazısı)
Anonim ve Limited Şirketler için : cari yıl tasdikli vergi levhası fotokopisi, şirket imza sirküleri fotokopisi, şirket adına satın almaya yetkili kişileri belirten şirket antetli kağıda yazılı yetki yazı belgesi (kaşeli ve imzalı olmalıdır)
Kollektif ve Adi Ortaklıklar için : ortaklık vergi numarasını belirten resmi belge fotokopisi, şirket adına satın almaya yetkili kişileri belirten şirket antetli kağıda yazılı yetki yazı belgesi (kaşeli ve imzalı olmalıdır)
Resmi ya da Yarı Resmi Kuruluşlar için : cari yıl tasdikli vergi levhası fotokopisi (eğer mevcutsa), kurum adına satın almaya yetkili kişileri belirten şirket antetli kağıda yazılı yetki yazı belgesi (kaşeli ve imzalı olmalıdır) , vergiden muaf resmi yazısı