Avrupa gönüllü hizmeti başvuru ile siz de yurtdışı tecrübesi yaşamak ister misiniz? Bu hizmet 17-30 yaş aralığını kapsayan bir yurtdışı projesidir. Gönüllüğe bağlı olarak yürütülen bu projenin kişiler açısından birçok katkısı vardır. Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra pek çok farklı ülkeyi de proje kapsamında görebilirsiniz. Peki ram olarak nedir Avrupa gönüllü hizmeti? Bu proje için başvuru nasıl yapılır? Gönderen kuruluşlara nasıl ulaşılır? Ev sahibi kuruluş bulmak kolay mıdır? İşte aranılan tüm soruların cevapları burada yer alıyor. Sizler de Avrupa gönüllü hizmeti başvuru için bir adım atmak istiyorsanız gerekli tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Avrupa Gönüllü Hizmeti Nedir?
Avrupa gönüllü hizmeti, bir sosyal proje kapsamında Avrupa ülkelerinden birinde 2-12 ay arası konaklamanızı ve projeye dahil olmanızı sağlayan faaliyettir. 17-30 yaş aralığından bireyleri projeye dahil eden bu faaliyet için önemli olan bir nokta da temel düzeyde dil biliyor olmaktır. Bu projenin amacı gençlerin katılımını destekleyerek farklı kültürden bireylerin bir arada bulunmasını ve projede yer almasını sağlamaktır. Bu proje kapsamında bireyler ücretsiz bir şekilde bireysel ya da grup şeklinde birtakım faaliyette bulunurlar. Böyle bir fikriniz varsa sizler de bu fırsattan yararlanmak için Avrupa gönüllü hizmeti başvuru sistemine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Avrupa Gönüllü Hizmeti Başvuru Nasıl Yapılır?
Bu projelere başvuru birkaç farklı adımdan oluşur. Yapmanız gereken önemli araştırmalar vardır ve bu araştırmalar sonunda ulaştığınız sonuçlar doğrultusunda sizin için uygun olan projeye başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Projeye başvurmak için izlemeniz gereken yollar şu şekildedir:
- Öncelikle kendiniz için gönderen bir kuruluş bulmanız gerekmektedir.
- İkinci adım olarak kendinize bir Europass CV oluşturmanız gerekir. Bu CV İngilizce dilinde olmalıdır. Europass CV’nizi http://www.europass.gov.tr/ üzerinden kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Bu tarz projeler için sizden motivasyon mektubu yazmanız beklenir. Motivasyon mektubu kısaca bu projeye neden başvurduğunuzu anlatan yazıdır.
- Bu işlem sonrasında kendiniz için bir ev sahibi kuruluş bulmanız gerekmektedir.
- Bulduğunuz kuruluşları araştırarak detaylara ulaşabilirsiniz.
- Araştırma yaptıktan sonra seçeceğiniz kuruluşlara mail atarak başvuru yapabilirsiniz.
- Mailde, projeye gönüllü olarak dahil olacağınızı belirtmek faydalı olacaktır.
- Karşı taraftan olumlu dönüş aldığınız an bir anlaşma imzalamanız yeterli olacaktır. Ortaklık bilgi formu olarak adlandırılan bu anlaşmaya https://youth.org.tr/partnership/ linki üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Nasıl Gönderici Kuruluş Bulunur?
Proje kapsamında başvuru şartlarından biri de kendiniz için gönderici bir kuruluş bulmaktır. Bu sizin için başta karmaşık gelebilse de son derece kolay bir şekilde sonuca ulaşmanız mümkündür. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Öncelikle http://www.europass.gov.tr/ adresine ulaşım sağlamanız gerekmektedir.
- Burada yer alan arama motoru kısmından “Country” bölümü için “Turkey” seçmeniz gerekir. Altta bulunan “ submit query” seçeneği ile ilerleyin.
- Çıkan sayfanın sağ alt kısmında S,C ve H harflerini göreceksiniz. “S” harfi olan kısımdan gönderici kuruluşlara ulaşabilirsiniz.
- Kuruluş profilini okuyarak detaylı bilgi sahibi olun.
- Sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz kuruluş ile irtibata geçebilirsiniz.
Ev Sahibi Kuruluş Nasıl Bulunur?
Ev sahibi kuruluş bulmak proje kapsamında size düşen bir diğer görevdir. Yapacağınız araştırmalar sonucu seçenekler arasından size uygun olan kuruluş ile irtibata geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle şunları yapmalısınız:
- https://europa.eu/youth/volunteering/organisations_en adresi üzerinden ilgili kısma ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Sol tarafta yer alan “Scope” kısmından “Volunteering” seçeneği ile devam etmeniz gerekmektedir.
- Yine sol menüden “role” yazan kısımdan “host” seçeneğini seçin.
- İsteğiniz ve tercihiniz doğrultusunda ülke seçimi yaparak değerlendirme yapabilirsiniz.
- Sağ kısımda aradığınız kriterlerde olan tüm projeleri görebileceksiniz.
- Her bir kuruluşun kendi sayfasını ziyaret ederek detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.
- Sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz kuruluşlar hakkındaki iletişim bilgilerini not alabilirsiniz.
- Araştırma sonrasında iletişime geçerek projeye dahil olmak istediğiniz kuruluşa bir mail atarak anlaşma yapabilirsiniz.
Proje için mail atarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Konu kısmında başvurunuzun gönüllü bir başvuru olduğunu mutlaka belirtmelisiniz. Giriş yaparak başladığınız açıklama kısmında ise aradığınız proje detaylarını belirtin. Bu detaylar projenin içerisinde ne zaman başlayıp biteceği yer alabilir. Ek olarak motivasyon mektubu ve özgeçmiş eklediğinizi belirtin. Sizi Türkiye’den gönderen bir kuruluşun olduğunu belirtmeniz de faydalı olacaktır.
Avrupa Gönüllü Hizmeti Başvuru Makalemizin sonuna geldik. Bu makale hakkında düşünceleriniz Nedir? Yorumlar kısmında görmekten mutluluk duyarız. Daha Fazla Yardım Başvurusu hakkında makalelerimize https://resmibasvuru.com/yardim-basvurusu/ sayfamızdan ulaşabilirsiniz.