İçeriğe geç

İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu

    İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu Müracaat için dosyayı indirebilirsiniz. Başvurular şahsen yapılacaktır Evraklar Ocağımıza Elden Teslim Edilecektir Libreofis belgesi için tıklayınız. Word belgesi için tıklayınız. Pdf belgesi için tıklayınız Çevrimiçi başvuru için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz https://docs.google.com/forms/d/1I947u1MDgxSqDl23isTJh2ml3yj8nAhBaY0hCGHsVQU/

    Türk Ocakları, Türkçülük düşüncesi etrafında İstanbul merkezli olarak 1912’de kurulan ve 1931’de Cumhuriyet Halk Fırkası’na devredilene dek bu yönde faaliyetlerde bulunan cemiyettir. Türk ocakları Osmanlı İmparatorluğunda ikinci meşrutiyet döneminde görünmeye başlamıştır. Kimlik problemi yaşayan Osmanlıcılık karşıtlığı ve Türk düşüncesi çevresinde birleşen insanların Türk Derneği ve Türk Yurdu Cemiyeti ile örgütlenmesi Türk Ocakları ile devam etmeye başladı. Türk Ocaklarında hedef siyasi alana müdahil olmamaktı ancak Türkçülüğün siyasal alana evrilmesinden dolayı İttihat ve terakki sonrada cumhuriyet ideolojisi ile program ve amaçlar belirlenmeye başladı. Türk ocakları devlet ve devletçilik ile olan bağı ile büyümeye başladı. Cumhuriyet devrimlerinin savunucusu, koruyucusu olma ve çağdaşlaşma düşüncesi ve Türkleştirme politikalarında parça olma özelliği vardır.

    Türk Ocakları İstanbul’da bulunan şubesi tarafından burs imkanı sunulur. Burs ihtiyaç sahibi olan öğrencilere verilir. Lisans öğrencilerine verilen burs için başvurular Türk Ocakları İstanbul şubesinin resmi internet sitesinde duyurulur. Duyurulan tarihler arasında başvurular oluşturulabilir. İstanbul Türk Ocakları bursu başvurusunun nasıl yapılacağını merak edenler makalemizin devamında detaylı bilgi bulabilirler.

    İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

    • Elden Form Teslim Ederek İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu
    • Online Yöntemle İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu

    Elden Form Teslim Ederek İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu

    İstanbul Türk Ocakları Bursu başvurusu için aşağıdaki bağlantılardan başvuru formunu indirebilirsiniz. Daha sonra bu formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Doldurduktan sonra İstanbul Türk Ocağına elden teslim edilmelidir.

    Libreofis belgesi olarak indirmek için tıklayınız.

    Word belgesi olarak indirmek için tıklayınız.

    Pdf belgesi olarak indirmek için tıklayınız.

    İstanbul Türk Ocakları bursu başvuru formunu doldurduktan sonra aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak şubeden bilgi alabilirsiniz. Adres bilgisini kullanarak belgelerinizi ve formunuzu İstanbul Türk Ocağı şubesine ulaştırabilirsiniz.

    İlginizi Çekebilir:  Sabancı Vakfı Burs Başvurusu
    Adres : Divan Yolu Cad. Sultan II. Mahmut Türbesi Yanı Nu:86 Cağaloğlu/İSTANBUL
    Tel : (0212) 513 21 41
    Belgegeçer : (0212) 513 21 41
    E-posta [email protected]

    Online Yöntemle İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu

    İstanbul Türk Ocakları bursuna başvurmak için online platform kullanılır. İstanbul Türk Ocakları Bursu başvuru formuna online olarak ulaşabilirsiniz.  İstanbul Türk Ocakları Bursu başvurularının tarihi resmi internet sitesi üzerinde duyurulur. Bu tarihler arasında İstanbul Türk Ocakları Bursu başvurusu yapılabilir.

    Ayrıca İstanbul Türk Ocakları Bursu başvurusunu çevrimiçi olarak yapmak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    Online İstanbul Türk Ocakları Bursu başvurusu için tıklayınız.

    İstanbul Türk Ocakları Bursu Başvurusu sonrası başvurular incelenir ve burs almaya hak kazanan öğrenciler ile irtibata geçilir.

    İstanbul Türk Ocakları Bursu Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

    Başvurular incelendikten sonra burs almaya hak kazanan öğrencilere iletişim bilgilerinden ulaşılır ve bilgi verilir. Ayrıca burs sonuçlarının netleştiği İstanbul Türk Ocaklarının resmi internet sitesinde duyurulur. İstanbul Türk Ocakları bursunu almaya hak kazanan öğrenciler ile özel görüşme yapılarak bilgi verilir. Gerekli evraklar istenir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir