Asem başvuru ile astsubay olmak ister miydiniz? Bunun için hala bir şansınız var. Birçok kişi astsubay olmak isteyebilir. Çevrenizde rastlayabileceğiniz kadın erkek birçok kişi astsubay olmak istediğini dile getirebilir. Astsubay olabilmek için öncelikle kişiye bir eğitim verilmelidir. Ancak bu eğitim sonrasında dilediği bir alan olarak astsubaylık mesleği kazanabilir. Her iki cinse de hitap edebilen bir meslek olduğundan birçok kişi tarafından tercih edilen bir meslek olarak karşınıza çıkar. Bu yüzden çoğu insan da bu mesleğin detaylarını merak eder. Asem nedir? Asem başvuru şartları nelerdir? Asem başvuru nasıl yapılır? Bu soruların ardından merak ettiğiniz tüm detayları yazanın devamında aktardık.
Asem Nedir?
Asem aslında Astsubay eğitim merkezi olarak bilinmektedir. Bu kavramın kısaltılmış hali olarak karşınıza çıkar. Öğrenciler bu unvana sahip olmak adına farklı kurumlara başvuruda bulunabilir. Başvuru sonrasında kabul edildiği takdirde öğrenciler bu kurumlarda eğitim görmeye başlar. Bu kurumun da kendine göre belirli alım şartları ve nitelikleri vardır. Başvurular bu şekilde değerlendirmeye alınır:
- Astsubaylık eğitimi 1 yıl boyunca devam eder.
- Eğitim boyunca kişilere alanlar doğrultusunda eğitim verilir.
- Kayıt, intibak, temel eğitim, akademik eğitim, parkur, staj gibi farklı ve yoğun bir eğitim süreci sizi karşılar.
Sizler de Asem başvuru ile bu eğitim fırsatını yakalayabilir ve bir yıllık eğitiminizin sonucunda hayal ettiğiniz yerlerde olabilirsiniz.
Asem Başvuru Şartları Nelerdir?
Astsubay olmayı düşünenler için Asem başvuru şartları oldukça önemlidir. Bu kriterler doğrultusunda seçimler yapılır. Asem için başvuru yapacak olan sivil kaynaklı adaylar için de belirlenmiş olan bazı kriterler vardır. Aynı zamanda Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Astsubay Eğitim Merkezi olarak da geçen Asem için belirlenen şartlar şu şekildedir:
- Başvuran sivil kaynaklı kişinin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
- Başvuru yapacak olan kişinin KPSS’ye girmiş olması ve bunun sonucunda da bir puan elde etmiş olması gerekir. Başvurular dikkate alınırken KPSS puanlarına da bakılacaktır.
- Başvuru yapan kişinin sağlık yönetmeliğine uygun olarak gereken şartları taşıdığına dair emin olunmalıdır.
- Başvuru yapan kişiler daha önce başvurdukları bir Askeri okul, Jandarma okulu, sahil güvenlik eğitim merkezi varsa buralardan herhangi bir sebeple ayrılmamış ya da çıkarılmamış olması gerekir.
- Başvuru sahibi kişiler için güvenlik soruşturması uygulanır. Bu güvenlik soruşturması sonucunun olumlu şekilde yansıması gerekir.
- Başvuru yapan kişinin aynı zamanda arşiv araştırması da yapılır. Bu soruşturmanın da olumlu bir şekilde sonuçlanması şarttır.
- Yukarıda yer alan iki ifade başvuru yapan kişinin daha önce herhangi bir suça karışıp karışmadığını belirlemek için idealdir.
Asem Başvuru Nasıl Yapılır?
Astsubay olmak istiyorsanız öncelikle göreceğiniz bir yıllık eğitim için başvuruda bulunmalısınız. Başvurularınızı farklı şekillerde gerçekleştirebilirsiniz.
- Başvurularınızı https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris linki aracılığıyla gerçekleştirebilmeniz mümkündür.
- Bunun dışında Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi olarak bilinen PTS üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapabilmeniz mümkündür.
- Bu iki yöntem haricinde herhangi bir posta yoluyla ya da şahsen başvuru yoktur. Bunların dışında iddia edilen başvurular dikkate alınmayacaktır.
Bunların dışında bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken birkaç önemli husus da vardır:
- Adayların başvuru kılavuzunu okuduktan sonra başvuru yapmaları önemlidir.
- Başvurular ilan üzerinde belirtilen tarihler aralığında yapılmalıdır.
- Başvuru sırasında sizden fotoğraf yüklemeniz istenecektir. Bu fotoğrafın vesikalık olması önemle belirtilmelidir.
Astsubay Ne İş Yapar?
Asem başvurusundan yararlanarak göreceğiniz1 yıllık eğitim sonrasında astsubay olmanız mümkündür. Peki Astsubay nedir, ne iş yapar? Sizler için en kısa haliyle özetlemeye çalıştık. Öncelikler astsubay er ve erbaştan daha kıdemli aynı zamanda subaydan daha kıdemsiz olan askerdir. Astsubaylara farklı türden görevler yüklenir. Eğitim boyunca bunlara tanık olmanız mümkündür. Astsubayın görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Astsubaylar, subaylar ile er ve erbaşların arasındaki ilişkileri sağlar.
- Taşıtlarda ya da diğer silahlı araç türlerinde nişancı olarak görev alırlar.
- Düşman hava araçlarına karşı mücadele verirler.
- Birlikler arası iletişimi sağlamakta etkilidirler.
- Yerleşkeler için giriş, çıkış ya da nöbet gibi hizmetlerin düzenlenmesinde aktif rol alırlar.
- Araçların bakım ve onarımını sağlamakta etkili olurlar.
- Atölye alanlarının temizliğinden ve düzeninden sorumlu olan kişilerdir.
Size uygun bir meslek olduğunu düşünüyorsanız, başvuru yaparak bu hakkı elde edebilirsiniz.
daha fazla iş başvurusu hakkında ki makalelerimi incelemek isterseniz https://resmibasvuru.com/is-basvurusu/ sayfamızı güncel olarak takip edebilirsiniz.