İçeriğe geç

İTO Lisans Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

    istanbul

    İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin yaptığı ticari işlemlerin düzenlendiği, kayıt altına alınarak sicillerin tutulduğu kurumdur. İTO (İstanbul Ticaret Odası), lisans öğrencilerine burs imkanı sunar. Burs imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru oluşturması gerekir. İTO (İstanbul Ticaret Odası) bursu başvuru için bazı kriterlere sahip olunması gerekir. Bu kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
    • İstanbul il sınırları içinde bulunan devlet üniversitelerinde öğrenim görmek,
    • Yükseköğrenim hazırlık ve birinci sınıfında 22, ikinci sınıfında 24, üçüncü sınıfında 25, dördüncü sınıfında 26 yaşından büyük olmamak, yaş şartı vardır.
    • Başka bir kurumdan burs almıyor olmak,
    • Herhangi bir firma veya kuruluşta çalışmamak ve geliri olmamak,
    • Ara sınıfta okuyan öğrencilerde yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 65 olmalı

    Bu kriterlere uyan devlet üniversitelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri, vakıf üniversitelerinde %100 burslu olarak okuyan lisans öğrencileri ve şehit bursu alan öğrenciler karşılıksız olarak burs alabilmek için başvuru oluşturabilirler.

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) Lisans Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) Lisans bursu başvurusu için alınacak olan başvurular online olarak yapılmaktadır. Online İTO (İstanbul Ticaret Odası) Lisans burs başvuru yapmak isteyen öğrenciler kurumun resmi internet sitesini takip ederek burs başvuru tarihini ve başvuru formunu bulabilirler. Burs başvuruları İTO (İstanbul Ticaret Odası) ‘ya ait resmi internet sitesinden alınmaktadır. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak İTO (İstanbul Ticaret Odası) duyuru bölümüne ulaşabilirsiniz.

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) duyurular sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) resmi internet sitesi için buraya tıklayınız.

    Burs başvuruları başladıktan sonra başvuru formu aktif hale gelecektir. Bu şekilde İTO (İstanbul Ticaret Odası) lisans bursu başvurusunu yapmak isteyen öğrenciler, başvuru oluşturabilirler. Başvuru formunda bulunan alanları eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurmak gerekir. Bilgilerin doğru olması önemlidir. Aksi durumda burs bağlanmış olsa bile iptal edilebilir.

    İlginizi Çekebilir:  İBB Aile Destek Paketi Başvurusu Nasıl Yapılır?

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) Lisans Bursu Başvuru Sonucu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

    İTO (İstanbul Ticaret Odası) burs başvurusu oluşturmuş olan öğrenciler aşağıdaki bağlantıya tıklayarak başvuru sonuç sorgulama sayfasına ulaşabilirler.

    İTO Lisans burs başvuru sonucu sorgulama sayfası için tıklayınız.

    Formda yer alan TC kimlik numarası, doğum yılı ve güvenlik kodu bilgilerini doldurduktan sonra ‘Sorgula’ butonuna tıklayarak burs başvuru sonucunu görebilirsiniz.

    İTO (İstanbul Ticaret Odası)Burs Başvurusunda Bulunamayacak Olan Lisans Öğrencileri

    Tüm şartları karşılasa bile iTO (İstanbul Ticaret Odası) burs başvurusunda bulunamayacak olan lisans öğrencileri vardır. Bu öğrenciler İTO (İstanbul Ticaret Odası) bursu için başvuru oluşturamazlar. Oluştursalar bile başvuruları kabul edilmez. Bu öğrencileri şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Açık öğrenim gören lisans öğrencileri
    • Uzaktan eğitim gören lisans öğrencileri
    • Özel üniversitelerde öğrenim gören lisans öğrencilerinden burs oranı %100’ün altında olanlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir