İçeriğe geç

GÜSİAD Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

    gusiad-burs-basvurusu-728x410-1

    Gümüşhane il sınırlarında ve il sınırları dışında bulunan Gümüşhaneli vatandaşların kalkınmaları için kurulan GÜSİAD (Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği) , ekonomik ve sosyal yönden kalkınmalarını sağlamak için çalışır. Toplum içinde saygın bir yer edinmeleri için çalışır. Bulundukları ilde yöneten bireyler olmaları için katkı sağlar ve bulundukları ile uyum sağlamaları için iletişim ve iş yapabilen insanlar olmaları için çabalar. Manevi birikimleri paylaşmasını bilen bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışır.

    Bu bağlamda öğrencilere maddi destek sunarak onların zor durumda kalmaması için burs verir. Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği burs vermek için bazı şartlara bakar. Bu şartların bulunduğu öğrenciler burs yardımından yararlanabilir. Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler eğer gereken şartları karşılıyorlarsa başvuru yaparak burs almak istediklerini belirtebilirler. Burs başvurusu sonrası başvurular incelenip uygun görülen öğrencilere ihtiyaçları olan burs verilir.

    GÜSİAD Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

    Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği bursuna başvurmak için aşağıdaki şartlara uygun olunması gerekiyor. Bu şartları şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Babası vefat eden öğrencilerin hepsine burs verilir.
    • Üniversite öğrencilerinde aranan not ortalaması vardır. Genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3,5 olması gerekiyor.
    • Aynı evde 3 öğrenci var ise başarı durumuna bakılmadan birisi için burs sağlanır.
    • Bursa başvuranların Gümüşhaneli olması gerekir. Farklı şehirli olanlar başvuramazlar.

    Burs başvuru tarihleri resmi internet sitesinde duyurulunca başvurular alınır. Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği resmi internet sitesinde bulunan online başvuru formu doldurularak bursa başvurulabilir. İlgili sayfaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

    GÜSİAD burs başvuru sayfası için tıklayınız.

    Burs başvuru tarihleri geldiği zaman online başvuru formu aktif hale gelir. Bütün alanları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği bursu için başvurunuzu yapabilirsiniz. Formda sizden kişisel bilgileriniz ile ilgili bazı sorular, aile bilgileri ile ilgili bazı sorular, okul ve hesap bilgileriniz ile ilgili bilgiler ve eğitim bilgileri hakkında bazı sorular sorulur. Bu soruları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak önemlidir. Doğru olmayan bilgiler, kazanılan burs hakkının iptal edilmesine neden olabilir. Bu sebeple en başından doğru bilgiler vermek gerekir. Formu doldurduktan sonra ‘FORMU GÖNDER’ butonuna tıklayarak başvurunuzu gönderebilirsiniz. Burs başvuru süresi sona erdiğinde incelenen başvurulardan uygun olanlara burs bağlanır.

    İlginizi Çekebilir:  Türk Eğitim Vakfı Burslu Kız Öğrenci Yurt Başvurusu

    Burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesi yine resmi internet sitesinde duyurulur. Burs almaya hak kazanan öğrencilerden bazı belgeler istenir. Gümüşhane Sanayi ve İş Adamları Derneği bursunu almaya hak kazanan öğrencilerden istenecek belgeler şu şekildedir:

    • Burs başvuru formunun çıktısı,
    • Okuldan alınacak olan güncel, imzalı ve mühürlü transkript belgesi,
    • Güncel öğrenci belgesi
    • Nüfus cüzdanının iki taraflı fotokopisi
    • Başvuru sahibinin babası vefat etmiş ise vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Son altı ay içinde çekilmiş olması gereken 1 adet vesikalık fotoğraf

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir