Asal sevk başvurusu ile askerlik sürecinizin başlaması belirlenmiş oluyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yakın dönemde silahlandırılacak olan ve yerleri belli olan birçok genç için bu oldukça büyük bir anlam ifade ediyor. Askerlik yeri belli olan kişiler hemen asal sevk başvurusu ve evrak alma işlemleri merak edilmeye başlanıyor. Vatani görevini yapmak için adım atan kişilerin askerlik şubesine başvuru yapmalarından sonra asal sevk başvuru işlemleri başlatılır. Bu dönemde sık sık bunun hakkındaki detaylar merak edilir. Asal sevk başvuru nedir? Nasıl yapılır? Başvuru sonrasında neler yapılmalıdır? Hepsi hakkında detaylı bilgiye yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Asal Sevk Başvurusu Nedir?
Askerlik çağında olan ya da askerlik başvuru yapan erkekler adına düzenlenen belgelerde yer alan sevk başlangıç tarihi ile askerlik yapacak erkeğin görev yerine teslim olacağı tarih kastedilmiş oluyor. Asal sevk başvuru ekranı sayesinde, askerler gidecekleri birlikleri kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bu sayede sevk işlemi için gerekli olan tüm detayları öğrenebiliyorlar.
- Bunun için e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi linki ile devam ederek işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
- Burada yer alan bilgiler doğrultusunda bilmeniz gereken her detaya ulaşım sağlamış olacaksınız.
- Bu bilgilere ulaştıktan sonra kalan işlemlerinizi daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Asal Sevk Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Gideceğiniz eğitim yeri ve sınıf ortamı; yoklama anında tespit edilen eğitim durumu, meslek, sağlık, nitelikler dikkate alınarak bilgisayar üzerinde şifreli kayıtlarla ve 7 kişiden oluşan heyet doğrultusunda tespit edilmiştir. Bununla ilgili olumsuz yönde herhangi bir senaryoya inanmayınız.
- Eğitim birliğinize gitmek için Kabul ve Toplama Merkezinden yararlanacaksanız askerlik şubesi başkanlığınca verilen talimatlar doğrultusunda hareket etmeniz gerekir.
- Kutsal görev adına sevk işlemlerinizin yapılmasının ardından yemek ve yol ücreti tarafınıza PTT üzerinden ulaştırılır. Pttkart’ınızı aktifleştirdikten sonra bu parayı çekmeniz mümkündür.
- Sevk tarihi itibariyle asker sayılırsınız bu yüzden siyasi parti, dernek, sendika gibi oluşumların etkinliklerine katılmak sizin için suç teşkil eden bir durum haline gelir.
- Eğitim merkezine giderken sevk evrakını yanınıza almanız gerekir. Bu belgeyle birlikte; nüfus cüzdanı, varsa sürücü belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi de götürmelisiniz.
- Sevk belgesini a an herhangi bir sebepten dolayı yanınızda bulundurmadığınız takdirde bulunduğunuz yerdeki en yakın askerlik şubesi aracılığıyla sevk belgesini yeniden almalısınız.
- Aileniz yardıma muhtaç bir durumdaysa, siz askere alınırken eşiniz, çocuğunuz, anne ve babanız için yardım oluşturulabilir.
- Ailenizin bu imkândan yararlanabilmesi için başvuru yapabileceği yerler; ikamet ettiği il veya ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar il/ilçe müdürlükleri ile valilik, kaymakamlık veya belediye başkanlıkları olarak sayılabilir.
Asal Sevk Başvurusu Sonrasında Neler Yapılmalı?
Asal sevk adlı belgenin kişinin askerlik yapacağı bölgeye teslim olacağı tarihi belirten bir belge olduğunu konuşmuştuk. Bu belge her adımda önem taşımaktadır. Askerlik şubeleri üzerinden işlemlerinizde sık sık gerekli olan bu bilgiyi kolay ve pratik bir şekilde yanınızda taşıyabilirsiniz. Başvuru yaptıktan ve sonuç belirlendikten sonra asıl yapmanız gereken bu belgeyi güvenli bir şekilde saklamanızdır. Gereken yerde çıkartarak kullanabilirsiniz. Belgeyi kaybettiğinizi düşündüğünüz an bile en yakın askerlik şubesinden edinebilirsiniz. Ya da https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi bu link üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Askerlik Evrak Alma Başlangıç Tarihi Nedir?
Askerlik için düzenlenen belgeler üzerinde yer alan sevk başlangıç tarihi, askerlik yapacak kişilerin birliğine teslim olacağı tarihi belirtir. Sevk bitiş tarihi ise, kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olabileceği son tarihi belirtir. Askerlik hakkında bilmeniz gereken önemli detaylar vardır. Bu detayları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Askerlik çağı her erkeğin nüfus yaşı doğrultusunda belirlenir.
- Askerlik çağı en fazla yirmi yıl sürebilir. Bu da erkeğin 20 yaşına girdiği sene askerliğe başlayıp 40 yaşında bitirdiğini gösterir niteliktedir. Cumhurbaşkanı kararına bağlı olarak bu sefere 5 yıla oranla değişiklik gösterebilir.
- Sonradan Türk vatandaşlığı elde edenler askerliklerini, vatandaşlık aldıkları zaman yaş ve zaman uyumuna bağlı olarak yapabilir.
- Bazı istisnai durumlar vardır. Bu tür kişilerin askerlikleri vatandaşlık alınan an itibariyle ertelenebilir.
- Ertelemelerinin sona ereceği yıl yoklamaları yapılarak o yıl askerlik çağına giren doğumlularla işlem görürler. Bunlar, seferberlik hâlinde ihtiyaca göre askere sevk edilebilirler.
Asal Sevk Başvurusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında görüşlerinizi bekliyoruz. Bu tarz makaleler için sitemizde ki iş başvurusu kategorisinden https://resmibasvuru.com/is-basvurusu/ takip edebilirsiniz.